top of page

Odgovori na najpogostejša vprašanja:

Kje se nahaja  foto studio? 
Foto studio se nahaja v Kopru - Obrtniška Ulica 7a, Šalara. Možnost parkiranja je takoj pred vhodom v studio. 

 

Kaj studio ponuja in kakšen stil fotogafij pričakovati? 
Ljudje so center mojega ustvarjanja. Kljub temu, da se v studiu najde ogromno rekvizitov in dekoracije, ki jih seveda lahko uporabimo, se rada poslužujem minimalizmu in ste vi najpomembnejši del fotografiranja. Moje fotografije so toplih in pastelnih barv. Veliko je beline z dodatkom črno belih fotografij.

 

V studiu imam na voljo 3  različna ozadja. Medtem, ko je belo in temno (črno ali temno sivo) vedno na voljo, se barva na tretjem ozadju glede na obdobje malenkost spreminja in je ponavadi v zemeljskih tonih. Studio je opramljen s foteljem, posteljo, stolom za nosečnice, različnimi stolčki za najmlajše, gugalnico in veliko drugega. Maksimalno se potrudim ugoditi željam vsakega posameznika. Glede na vaše želje in trenutne zaloge dekoracije v studiu nato skupaj skombiniramo vam najlubšo sceno za fotografiranje.  Naj bo to minimalistična ali pa malenkost bolj dodelana scena.
 


Stil fotografij narejenih v naravi?
Fotografiranje v naravi nam ponudi ogromno prostora za ustvarjanje vaših najlepših foto spominov. Sprehodimo se po lokaciji ter se fotografiranja lotimo sproščeno in zabavno. Fotografije so prikaz čustvene in brezčasne zgodbe vsake družine. Spontane, romantične in toplih barv.

 


Lokacije fotografiranj v naravi?
Lokacijo prilagodimo vašim željam, letnemu času in naravi sami. Preverjenih in fotografiranih imam ogromno lokacij. Zato vam lahko pomagam pri izbiri vaše najljubše in hkrati najboljše opcije za čas vašega fotografiranja. 

 


Koliko prej je dobro opraviti rezervacijo?
Za svoj termin fotografiranja mi pišite vsaj 3-4 tedne prej zaradi lažje prilagodljivosti in zasedenosti. Potrudim se vzeti tudi last minute povpraševanja, vendar so lahko določeni tedni veliko bolj zasedeni kot drugi.
Rezervacijo se lahko opravi tudi par mesecev prej oziroma takoj ko si želite fotografiranja pri meni. Točen datum nato določimo pravočasno, saj vas imam v seznamu rezervacij. Tako vam omogočim fotografiranje tudi v tistih mesecih, ko se termini hitro napolnejo  (pomlad, poletje, december). 

Kdaj opraviti nosečniško fotografiranje?

Nosečniško fotografiranje je najbolje opraviti nekje med 30. in 35. tednom nosečnosti, ko je trebušček že zelo izrazit in viden ter vaše počutje v redu. Po želji lahko fotografiramo tudi pred omenjenimi tedni. Še posebej, če nosite dvojčke. 

Ne znam pozirati ali "nismo fotogenični"?

Popolnoma razumem vašo skrb in ni prvič, da bi slišala kaj takega. Fotografiranje ni stvar, katero jo opravljamo vsak dan in vsi si seveda želimo imeti čudoviti končni rezultat. Tu mi lahko zaupate. Vodila vas bom skozi poze, ki vam bodo pomagale pri samozavesti in sproščenosti med samim fotografiranjem. Povedala vam bom, kako postaviti roke, kaj lahko storite za bolj izrazit trebušček in kam usmeriti pogled. Nekatere poze so zato lahko bolj nastavljene, vsekakor pa ne pozabimo na spontanost. Jaz poskrbim za prave kote, vi pa pri fotografiranju vključite vse vaše medsebojne navade in trenutke, kateri so unikatni in del le vaše družinice. 

So lahko partner in otroci prisotni na fotografiranju?
Seveda. Partner in otroci so zelo dobrodošli in tudi vključeni v fotografiranje. To obdobje je posebno, ne le za nosečnice, temveč tudi za partnerja in otroke. 

Imate na voljo nosečniške obleke?

Da. Nosečnice imajo v paketu vključeno ali kot možnost izbrati tudi nosečniško obleko. Na voljo je več kot 20 nosečniških oblek za vse okuse in trebuščke. Vse obleke so raztegljive in se lepo poležejo na vsako nosečnico. Pri fotografiranju v naravi imate na izbiro eno nosečniško obleko, ki jo predčasno lahko pridete poskusiti v foto studio. Pri fotografiranju v studiu imate na izbiro dve nosečniški obleki, katere se pomeri na dan fotografiranja. Nekatere stranke se želijo fotografirati le v svojih oblekah. Izbira nosečniške obleke ni nujna, če tega ne želite. Skupaj se dogovorimo o stilu, barvi in tipu oblačil za vse družinske člane, tako da se boste na fotografiranju počutili vsi samozavestno in hkrati udobno.
 


Ali ponujate ličenje?

Ličenje ni vključeno v paketu. Vse moje stranke pa dobijo pri Kioma Beautique ali Ann`s Glamour popust pri ličenju pred fotografiranjem.  Medtem, ko vam Maruša v Kioma Beautique ponudi ličenje ter urejanje pričeske hkrati, je lepotni salon Ann`s Glamour manj kot minuto stran od fotostudia. V lepotnem salonu pri Ani, si lahko tako pred fotografiranjem privoščite celo razvajanje, urejanje nohtkov, ličenje in nato pridete še bolj sproščeni na fotografiranje. Odlična izbira je tudi relax po fotografiranju, saj salon pravtako nudi masaže ter ogromno drugih storitev. 
 


Kako in kdaj rezervirati termin za fotografiranje novorojenčka?
Kakor pri nosečniškem fotografiranju se lahko za fotografiranje novorojenčka odločite in opravite rezervacijo zelo zgodaj. Ponavadi istočasno ali ob nosečniškem fotografiranju, vsekakor pa preden je vaš otrok rojen.
Ker lahko na mesec sprejmem le določeno število novorojenčkov, imam vaš PDP (predviden datum poroda) vpisan in vam s tem zagotovim termin za vaše fotografiranje ne glede na letni čas in zasedenost. 
Zame je pomembno vedeti, koliko novorojenčkov bo rojenih v določenem obdobju in tako držati dovolj prostih terminov za vašo malo štručko. Ko mali zakladek pokuka na svet, mi to sporočite in nato določimo točen datum in uro fotografiranja. Ko mamica in dojenček prideta domov iz porodnišnice, datum še dodatno potrdimo. Kdaj je najbolje fotografirati novorojenčka?
Fotografiranje novorojenčka je priporočljivo opraviti v prvih 7 - 14 dneh po rojstvu.

Zakaj?
Ker je takrat spanec otroka še zelo trden. Ne pustijo se zlahka zmotiti in je samo premikanje ter preoblačenje novorojenčka veliko lažje. Fotografiranje je krajše in teče brez večjih vmesnih pavz. To prvo obdobje je tudi obdobje, ko so še precej zviti v “bubico” in je zato uporaba rekvizitov ter povijanje veliko lažja. 

Seveda sprejmem tudi novorojenčke po 14-em dnevu starosti, saj je počutje mamice in otroka na prvem mestu. Kaj je pomembno vedeti pri fotografiranju po 14-em dnevu: po 2-3 tednih lahko novorojenček želi imeti noge in roke veliko bolj raztegnjene kakor prej, zato vsako povijanje v dekice in določene poze niso možne oziroma so otežene. Preraste lahko tudi določene kompletke/oblačila, ki so na voljo v studiu. Zelo pomembno je, da se izognemo obdobju krčev, saj nam to lahko zelo oteži fotografiranje in se v redkih primerih mora fotografiranje tudi prestaviti. Pri fotografiranju sledimo počutju otroka, saj sta njihova varnost in počutje na prvem mestu. 

 


So pri paketu fototografiranja novorojenčka vključene tudi družinske fotografije?
Seveda. 60% fotografiranja je osredotočeno na novorojenčka, ostali čas pa na družinskih portretih.

Vse informacije in navodila, kaj obleči, kako se pripraviti na fotografiranje novorojenčka v studiu ipd., dobite ob rezervaciji termina in pred prihodom na fotografiranje.


Zamudili smo fotografiranje novorjenčka, kaj zdaj?
V kolikor je faza novorojenčka mimo in si vseeno želite fotografije, ko je otrok še majhen, priporočam družinsko fotografiranje, kjer je otrok večinoma v naročju in v objemu staršev. V primeru, da si želite več fotografij samega otroka, priporočam počakati nekje do 6-ega meseca. Takrat otrok veliko bolj zaznava okolico, že pase kravice ali celo kasneje, ko že sedi. To nam omagoča veliko več različnih fotografij in izrazov pri otroku.

 


Ali opravljate fotografiranje na domu? 
Fotografiranje na domu je možno. V primeru, da se mamica po porodu ne počuti najbolje, ampak vseeno želi fotografiranje novorojenčka v prvih 14-ih dneh, se fotografiranje izvede v domačem okolju. Samo fotografiranje se prilagodi na prostore v stanovanju, svetlobo ipd. 

Po želji se lahko na domu kadarkoli opravi tudi lifestyle družinsko fotografiranje.

 


Potni stroški?
Se zaračunajo izven obalnega območja po 0.30€/km.

 


Ob kateri uri se dogajajo fotografiranja?
V naravi se 90% fotografiranj zgodi za sončni zahod, takrat je svetloba najlepša. Ponavadi imam za fotografiranje v naravi namenjena dva termina na dan. V primeru oblačnega vremena se lahko dobimo tudi bolj zgodaj čez dan. Fotografiranja v studiu se večinoma dogajajo v dopoldanskem in zgodaj popoldanskem času. Termin čim bolje prilagodimo tudi spanju in rutini vaših najmlajših.

Se lahko fotografiramo za vikend? 
Terminov za vikend je zelo malo oziroma so zelo omejeni, še posebej, ko nastopi poročna sezona pozno pomladi do zgodnje jeseni. Pišite mi dovolj zgodaj, s tem vam lahko omogočim termin, ki bo vaši družini najbolj ustrezal. 

 

Kdaj dobimo fotografije?
Fotografije so obdelane ter dostavljene na vaš e-mail digitalno v zasebni spletni galeriji v roku 15-ih dneh od datuma vašega fotografiranja. V poletnih časih v roku 20-ih dneh.

 

Poletni čas, glavna sezona fotografiranja in vi rabite fotografije čim prej oziroma takoj po fotografiranju?

V kolikor želite prednostno obdelavo in dostavo fotografij pred ostalimi, je to možno z doplačilom 50€. 

 


So fotografije obdelane?
Vse fotografije, ki jih vidite v končni galeriji, so skrbno izbrane ter obdalane. Na vpogled dobite nekaj več fotografij, kolikor jih zajema vaš paket. Tako si lahko svoje končne najljubše fotografije izberete sami ali po želji odkupite še ostale.
Po vašem izboru imate nato 15 dni časa, da si fotografije shranite v vaš arhiv (USB, zunanji disk, računalnik, telefon) ter pošljete na vpogled vašim najbližjim. Galerija se po dveh tednih izbriše.  

Imamo rezervirano fotografiranje v naravi, vendar je napovedano slabo vreme. Kaj zdaj?
V primeru, da je na rezervirani datum in uro napovedano deževno vreme, se termin poskusi zamakniti za dan ali dva - odvisno od tipa fotografiranja. V kolikor ni možno, se fotografiranje na isti dan prestavi v studio.  Z vsako stranko sem tesno na vezi pred vsakim fotografiranjem in skupaj najdemo najprimernejšo rešitev za take nepredvidljive situacije. Fotografiranje se prestavi le, če dežuje, in ne, če je oblačno. Oblaki nam dajo difuzno svetlobo, ki je za fotografiranje tudi super in ni ovira pri fotografiranju.
 

Koliko dolgo traja fotografiranje?
Vsako fotografiranje zajema različno dolžino časa za fotografiranje. Poglejte ponudbo TUKAJ.

Način plačila?
Fotografiranje je možno plačati na TRR pred datumom fotografiranja ali pa v gotovini v studiu oziroma na lokaciji fotografiranja v naravi. 

Bodo fotografije objavljene? 
Fotografije so objavljene le ob dogovoru s stranko. Vsako stranko posebej vprašam, če želi imeti fotografije popolnoma zasebne, ali lahko objavim vsaj kakšno ali pa imam dovoljenje prosto uporabiti vse fotografije njihovega fotografiranja. Spoštujem in razumem vaše odločitve glede objave na socialnih omrežjih in sem hkrati zelo hvaležna za vsako fotografijo, ki jo smem objaviti. 

Dodatna ponudba - fotografija na USB ključku, foto knjige ipd?
Vsa dodatna ponudba je trenuto v pripravi in bo dobila svojo rubriko na poletje 2021. 

Vse ostale podrobne informacije o posameznem paketu fotografiranje dobite ob rezervaciji. 

bottom of page